گذشته رمزنگاری و ارز های دیجیتال

0

در مقاله های قبلی برای شما راجب تاریخچه پول صحبت کردیم در ادامه بحث قبلی طی این مقاله می‌پردازیم به نسل جدیدی از ارز ها به نام ارز دیجیتال و تاریخچه رمزنگاری

تاریخچه رمزنگاری و ارزدیجیتال

ارزدیجیتال چی هست؟

در واقع ارز دیجیتال یک اصطلاح است برای توصیف پول های الکترونیکی و در واقع یک ارز هستند مانند بقیه ارز‌های رایج دنیا ولی تفاوت آن ها در این است که هیچ معادل فیزیکی ندارند و وابسته به موقعیت جغرافیایی خاصی نیست و البته قابلیت تبدیل به پول نقد رو نیز دارند.

رمزارز ها نیز به نوعی زیر مجموعه ارز دیجیتال هستند.

حالا اصلا رمزارز و رمزنگاری از کجا شروع شد؟

تکنولوژی رمزنگاری در ابتدا در اختیار ارتش آمریکا بوده و تقریبا از دهه هفتاد این قضیه عمومی شد در اوایل دهه هشتاد دیوید چام که بعضا به عنوان مخترع ارز های دیجیتال شناخته میشه یک مطلب منتشر کرد در مورد پول ناشناس و راجب امنیت و حریم شخصی صحبت هایی رو انجام داد.

این فعالیت‌ها و کارها باعث شد تا در اوایل دهه نود سه نفر با نام‌های جان گیلمور، تیم می و اریک هیوز یک گروه تشکیل دادن که در ارتباط با موضوعات مورد علاقشون که بیشتر در زمینه حریم خصوصی بود صحبت کنند و اسم گروه رو گذاشتن سایفرپانک‌ها

حالا اصلا سایفرپانک یعنی چی؟

این کلمه در واقع از کلمه cyberpunk  که یک ژانر علمی – تخیلی در زمینه فیلم و کتاب هست گرفته شده

تعداد این گروه در مدت کوتاهی پس از شکل گیری به 700 نفر و در حوالی سال 1997 به بیش از 2000 نفر رسیده بود و آن‌ها برای اینکه بتوانند با رمزگذاری امنیت اطلاعات و درواقع حریم شخصی خودشون رو حفظ کنند یک لیست پستی ایجاد کردند، بعد از این کار آن ها بیانیه مخصوص به خودشون رو منتشر کردن که در مورد حریم شخصی و الزامات آن در دنیای امروز صحبت کردند.

رمزنگاری

PGP

بعد از تشکیل این گروه اقداماتی در زمینه رمزنگاری انجام شد که اولین آن‌ها یک نرم افزار رمزگذاری تحت عنوان PGP  یا pretty good privacy   بود که معنای آن می‌شود حریم خصوصی کامل .

این نرم افزار توسط فیل زیمرمن طراحی شد و مبنای کارکرد آن کلید عمومی و خصوصی بود.

حالا کلید عمومی و خصوصی چی هست؟

کلید عمومی و خصوصی به صورت کد هستند که کلید عمومی از روی کلید خصوصی ساخته می‌شود و به صورت خلاصه میشه گفت کلید عمومی در دسترس عموم هست و همه میتونن اونو ببینن و فایل در این نرم افزار با کلید عمومی قفل می‌‌شود اما برای باز کردن فایل فقط می‌توان از کلید خصوصی استفاده کرد که فقط در دسترس فرد مورد نظر است.

Digicash

پروژه بعدی Digicash  نام داشت که یک ارزدیجیتال بود و توسط دیود چام راه اندازی شد و هدف آن پرداخت اینترنتی بود و این پروژه شامل چند ویژگی منحصر به فرد بود

1- پرداخت اینترنتی

این پروژه برای اولین بار اقدام به تشکیل همچین سیستمی کرد.

2- ناشناس بودن تراکنش ها

دولت‌ها و بانک‌ها امکان ردگیری تراکنش‌ها را نداشتند.

3- امنیت بالا

چون از سیستم رمزگذاری استفاده می‌کرد دارای امنیت بالایی بود.

این پروژه علاوه بر مزیت‌های منحصر به فردی که داشت ایراداتی نیز داشت که منجر به شکست خوردن پروژه شد.

1- اختلافات داخلی

2- عدم استقبال مصرف کننده یا عرضه کننده

این پروژه قبل از مورد توجه قرار گرفتن مسائل الکترونیکی و اینترنت راه ‌اندازی شد که یکی از دلایل عدم استقبال این بود بعد از همه گیری الکترونیک و اینترنت نیز شرکت‌های اعتباری و پرداخت های قابل شناسایی ظهور کردند که مردم آن‌ها را به پرداخت‌های ناشناس ترجیح دادند با این که پروژه شکست خورد اما پایه واساس آن سرآغاز بسیاری از اتفاقات در دنیای ارز های دیجیتال شد.

hashcash

در سال 1997 هش کش توسط آدام بک ساخته می‌شود به صورت خلاصه میشه گفت هش‌کش یک سیستم اثبات کار بوده برای جلوگیری از ایمیل های اسپم و روش کارش این بوده که سختی فرستادن اسپم رو از نظر زمان و توان شبکه به حدی بالا می‌برده که دیگه فرستادن ایمیل اسپم به صرفه نبوده

paypal

بعد از دیجی کش نوبت به پی‌پال رسید که وارد حوزه پرداخت دیجیتال شود پی‌پال امکان پرداخت فرد به فرد را از طریق وب و و به صورتی امن فراهم کرد، پی‌پال امروزه نیز جایگاه خوبی در صنعت پرداخت دارد.

Bmoney

قبل از بیت کوین Wei dai  ارز دیجیتالی به نام بی‌مانی را که یک سیستم پولی اکترونیکی توزیع شده  همتا به همتا بوده است

هدف از آن اجرای توافق ‌های قرداد‌ی بین بازیگران بوده است و روش کار آن به اینصورت بوده که در مقابل تایید تراکنش، افراد پاداش می‌گرفتند اما باید بخشی از پول خودشان وارد می‌کردند تا در صورت سوء استفاده به این وسیله مجازات شوند لازم به ذکر است که ساتوشی برای قسمت‌هایی از پروژه خودش از این طرح الهام گرفته است.

Bitgold

نیک سابو چند سال قبل از بیت کوین یه پروژه‌ای را معرفی کرد که به دلایل فنی اجرایی نشد اما بسیار شبیه به بیت کوین بود. نیک سابو در تلاش بود که عملکردی مشابه بلاکچین امروزی در پروژه خود پیاده کند و مردم را از سازمان و ارز ‌های متمرکز دور و بی‌نیاز کند.

با اینکه این پروژه هیچوقت اجرایی نشد اما از برخی از رویکرد‌های آن در بیت کوین اجرا شد.

4.5/5 - (2 امتیاز)
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

برای امنیت ، استفاده از سرویس ریکپچای گوگل الزامی است که منوط به خط مشی رازداری و شرایط استفاده گوگل است.

من با این قوانین موافقم.