راهنمای ساده (اما کامل!) عرضه و تقاضا در ارز دیجیتال
آنچه در این قسمت به آن می پردازیم
آیا با مفاهیم عرضه و تقاضا آشنایی دارید؟
عرضه و تقاضا، دو مفهوم مرتبط با اقتصاد هستند. بدون وجود شرکتهایی که محصولات را عرضه نمیکنند و مصرفکنندگانی که آن محصولات را خریداری نمیکنند، بازار پایدار نخواهد بود. بازار در واقع جایی است که تامینکنندگان و خریداران برای ارائه و دریافت کالا و خدمات با یکدیگر دیدار میکنند، و این مفهوم عرضه و تقاضا را شکل میدهد. در این مطلب، ما با شما به صورت قدم به قدم به بررسی عرضه و تقاضا و مفهوم آنها خواهیم پرداخت.
عرضه و تقاضا در بازار ارز های دیجیتال نیز نقش بسیار مهمی ایفا میکنند. در این بازار براساس تعامل عرضه و تقاضا تشکیل میشود. رشد قیمت ناشی از پیش گرفتن تقاضا بر عرضه بر روی یک ارز یا یک کالا است و ریزش قیمت ناشی از پیشی گرفتن عرضه بر تقاضا بر روی یک ارز یا یک کالا میباشد.
این مفهوم برای ترید در بازارکریپتو و ترکیب آن با نمودارها (سبک ICT) به شکل الگو هایی بر روی نمودار پدید می آیند که در ادامه به بررسی روش های شناسایی این نواحی می پردازیم.
نواحی عرضه و تقاضا بر روی نمودار:
با توجه به مفهوم عرضه و تقاضا و توضیحات داده شده، ما در نمودار به دنبال نواحی هستیم که در آن نواحی سفارشات خرید یا فروش زیادی توسط تریدر های بزرگ قرار داده شده است و با رسیدن قیمت به منطقه فوق و جمع آوری سفارشات،قیمت واکنش نسبتا شدیدی خواهد داشت.
ب طور مثال در عکس زیر ناحیه عرضهای شناسایی شده است که قیمت با برخورد به این ناحیه، باعث فعال سازی سفارشات فروش بسیاری شده است و در نتیجه قیمت واکنش مهمی به این ناحیه داشته است.
نحوه شناسایی نواحی عرضه و تقاضا بر نمودار:
برای شناسایی ساده و روان نواحی عرضه و تقاضا شما کافیست بتوانید قدرت تشخیص نواحی بیس (base) را داشته باشید.
برای شناسایی این نواحی از ۴ فرمول زیر میتوانید کمک بگیرید:
- RBR )رالی+ بیس + رالی( = کندل صعودی + کندل(های) بیس + کندل صعودی
- RBD )رالی + بیس + دراپ( = کندل صعودی + کندل(های) بیس + کندل نزولی
- DBD )دراپ بیس دراپ( = کندل نزولی + کندل(های) بیس + کندل نزولی
- DBR )دراپ + بیس + رالی( = کندل نزولی + کندل(های) بیس + کندل صعودی
4 فرمول بالا در ناحیه بیس محدوده های RBR و DBR نواحی تقاضا میباشند و محدوده های بیس DBD و RBD نواحی عرضه می باشند.
نکته: ناحیه بیس میتواند شامل یک کندل یا بیشتر از یک کندل باشد اما هرچه تعداد کندل ها کمتر باشد قدرت ناحیه ما بیشتر است
مثال
- ابتدا ناحیه بیس را مشخص میکنیم، مانند الگوی بالا با یک کندل قدرتمند صعودی + کندل بیش+ کندل قدرتمند صعودی که برای ما یک رالی بیس رالی را تشکیل میدهد و ناحیه بیس یک ناحیه تقاضا مهم برای ما میباشد.
- در ادامه با ورود قیمت به محدوده تقاضا، باعث فعالسازی سفارشات خرید موسسات و تریدر های بزرگ میشود.
- با جمعآوری سفارشات خرید و با توجه به افزایش عرضه بر تقاضا باعث رشد قیمت در نماد مورد نظر میشود.
نکته: گاهی ممکن است قیمت به پایین تر از سط بیس نیز وارد شود و بعد رشد خود را ادامه دهد به جهت فعالی سازی حد ضرر بسیاری از تریدر های خرد بازار
برای جلوگیری از این موضوع میتوان ناحیه عرضه و تقاضا را با یک الگول کندل استیک یا واگرایی در تایم فریم پایینتر ترکیب کنید.
شناسایی هوشمند نواحی عرضه و تقاضا با هوش مصنوعی !؟
میتونید خیلی راحتتر زمانی که قیمت به نواحی عرضه و یا نواحی تقاضا رسید رو با هوش مصنوعی موج سوم شناسایی کنید.
با کمک دستیار ترید و معامله گری موج سوم میتونی از بخش تکنیکال پیشرفته سایت و انتخاب دسته عرضه تقاضا، استراتژی های این سبک محبوب رو کلیک کنید و بعد از انتخاب تایم فریم گزینه جستجو را بزنید.
در بخش بعد شما میتوانید نتیجه خروجی های خود را ببینید که در کمتر از 1 دقیقه دستیار ترید موج سوم آنها را شناسایی کرده است و خودکار برای شما بر روی نمودار رسم میکند.
جمع بندی:
عرضه و تقاضا از سبک های معروف و پرکاربرد این روز های بازار کریپتو و فارکس میباشد که با توجه به ماهیت آن از درصد موفقیت بالایی برخوردار است(win rate). اما مانند هر سبک دیگری نیاز به تمرین و بررسی های چارت های مختلف برای رسیدن به بهترین روش معاملاتی میباشد.