اندیکاتور چیست؟
اندیکاتور چیست؟
اندیکاتور یکی از ابزارهایی است که تکنیکالیست ها معمولا از آن استفاده میکنند.
معمولا هیچ تریدری صرفا با کمک اندیکاتور اقدام به معامله نمیکند و اندیکاتورها بیشتر نقش راهنما و کمک کننده را دارند که به شما کمک میکنند در راستای استراتژی خود بهتر عمل کنید.
حالا اصلا این اندیکاتورها عملکردشون به چه صورت است؟
اندیکاتورها درواقع دادههایی مثل قیمت، زمان و اطلاعات دیگر را از نمودار میگیرند و آن را در تابع ریاضی قرار میدهد و خروجی آن به معاملهگران در جهت پیشبینی آینده کمک میکند.
دستهبندی اندیکاتورها از نظر زمانی:
اندیکاتورها از نظر زمانی به دو دسته پیشرو(leading) و دنبالهرو(lagging) تقسیم میشود.
همانطور که از اسم آن ها معلوم است اندیکاتور پیشرو اندیکاتورهایی هستند که گاهی اوقات این توانایی را دارند که اتفاقات را زوتر پیش بینی کند اتفاقاتی مثل شکست خطوط حمایت و مقاومت و روند و نواحی بازگشتی و ..
اندیکاتورهای دنباله رو اما اندیکاتورهایی هستند که معمولا با تاخیر عمل میکنند.
حالا اصلا چرا از اندیکاتور استفاده میشه؟
استفاده اندیکاتور
دلیل اصلی این است اینکه اندیکاتور چند پارامتر را با هم ترکیب میکند و یک نتیجه ترکیبی از پارامتر را به ما میدهد که در حالت عادی دیدن آن ها به راحتی برای ما امکان پذیر نیست.
اندیکاتورها به 4 دسته اصلی تقسیم میشوند:
1- روندی
2- مومنتوم
3- حجمی
4- نوسانی
روندی:
این اندیکاتور به شما برای معامله در مسیر روند و تشخیص روند کمک میکند و همچنین امکان شناسایی تغییر روند را برای شما فراهم میکند نمونههای این اندیکاتور مثل CCI و PARABOLIC SAR است.
مومنتوم:
کارکرد آن به صورت نوسان بین دو نقطه اشباع خرید و فروش است و معمولا در این نقاط احتمال تغیر روند داده میشود. نمونه های مثل RSI و بانبولینگر از این دسته هستند.
حجمی:
حجم معاملات در بازارهای مالی اهمیت بسیاری دارد و اگر معامله گران از اندیکاتور و یا شاخص هایی برای بدست آوردن شاخص های حجمی استفاده میکنند از نمونه های آن میتوان On Balance Volume و A/D نام برد.
نوسانی:
گاهی بازار به شدت نوسانی میشود و برای تشخیص نوسان استفاده از اندیکاتور های نوسانی مثل ENVELOPE و AVERAGE TRUE RANGE میتواند بسیاری کاربردی باشد.
استفاده از آن ها قابل اطمینان ترین راه نیست اما میتواند ابزار کمکی مناسبی باشد.
در قسمت بالا انواع مختلفی را معرفی کردیم اما معاملهگران عمدتا از RSI و MACD استفاده میکنند.
در دستیار معاملهگری موج سوم ما قسمت هایی مختلفی برای تحلیل تکنیکال برای شما در نظر گرفتهایم از جمله تکنیکال پیشرفته، ساخت استراتژی و نماد من که هر کدان امکان تحلیل از بعد متفاوتی را برای شما فراهم میکنند و سعی کردیم کامل ترین سیگنال ها را برای تحلیل تکنیکال برای شما قراربدهیم از جمله انواع روند، کانال، ایجیموکو و …..
علاوه بر موارد بالا ما در دستیار معاملهگری موج سوم برای شما امکان استفاده از اندیکاتور های کاربردی را نیز فراهم کرده ایم.
اندیکاتورهایی که در موج سوم شما امکان استفاده از آن ها را دارید هبارتند از:
MACD – RSI – STOCKHASTIC – CCI و BOLLINGER BAND
شما در دستیار موج سوم این امکان را دارید که در قسمت تکنیکال پیشرفته از این اندیکاتورها استفاده کنید و با چند کلیلک ساده متوجه بشید که سیگنال متناسب با این اندیکاتورها روی کدام ارز یا سهم آن اجرا شده است .
همچنین این امکان را دارید که از این اندیکاتور ها در قسمت ساخت استراتژی استفاده کنید و سیگنال ها اندیکاتوری و اسیلاتوری را در استراتژی خود قرار دهید.
قسمت دیگری که در آن اندیکاتور ها و اسیلاتور ها قابل استفاده هستند قسمت نماد من است که شما کافی است فقط نماد یا ارز مورد نظر خودتان را انتخاب کنید ما تمام سیگنال هایی که روی آن اجرا بشود را به شما نشان خواهیم داد از جمله سیگنال های اندیکاتورها و اسیلاتورها
دستیار معاملهگری هوشمند موج سوم با چند کلیلک ساده امکان سیگنال گیری از اندیکاتور ها را برای شما فراهم کرده است